Monday, June 24, 2013

Ethiopia embarking in geothermal energy will help eventually stop damming rivers - YouTube

1 comment:

 1. Energie besparen op kantoor:
  Als bedrijven denken aan energie besparen, dan vergeten ze vaak te kijken naar welk soort verlichting er wordt gebruikt. Ze kunnen namelijk door het plaatsen van LED verlichting zeer veel energie besparen op een passieve manier. Hiervoor hoeven de medewerkers niet te worden ge├»nstrueerd. Daarbij komt een aanvullend voordeel dat de levensduur van LED lampen veel langer is dan de traditionele TL-buizen. Als de overheid energie besparen toch hoog op de agenda wil zetten, dan zou dit een mooie subsidie optie zijn. Helaas worden de meeste van deze lampen in China geproduceerd, dus daarom is er geen actieve lobby om er ook echt werk van te maken. We gaan als Europa de Chinezen toch niet steunen… Althans dat is wat meneer de Gugt denkt als je leest wat hij wil doen met de importheffing op zonnepanelen. Hierover hebben we al eerder bericht, dus dat gaan we niet nogmaals doen.

  Parkeergarage
  Bedrijven die een parkeergarage hebben, kunnen buiten LED verlichting ook bewegingssensoren plaatsen. Als er beweging in de garage is schakelen de lampen aan en na verloop van tijd zonder beweging kunnen deze uitschakelen.

  Hoge gebouwen
  Heeft een organisatie een kantoorpand met meerdere verdiepingen dan is het een idee om hierop cilindervormige turbines te plaatsen. De politie in Rotterdam had deze ook op het pand aan de Boezembocht. Zag er high-tech uit, maar tijdens de verbouwing van het pand zijn ze hopelijk tijdelijk verwijdert.

  Anders vergaderen
  Energie verbruik in vergaderruimten kan worden beperkt door staande te vergaderen. Hierdoor gaan vergaderingen minder lang duren. Dit heeft een neveneffect dat de productiviteit van de medewerkers toeneemt. Ze zullen sneller terug op de werkplek aanwezig zijn, zonder dat er nog langdradig wordt doorgekletst in een gemakkelijke, luie, vergaderzetel. Overigens spelen leveranciers van bureaumeubilair hier goed op in. Zij zorgen dat de vergaderzetels comfortabel zijn, zonder dat de gebruiker dit in de gaten heeft.

  website: http://uwbeste.nl/energie-besparen

  ReplyDelete